Nyttige skriveverktøy på nett for deg som frilans tekstforfatter, journalist eller skribent

nyttige-nettverktøy-for-tekstforfattere-journalister-og-frilansere

Under er ei liste med mine favorittverktøy på nett for frilansskribenter, journalister og tekstforfattere. Ser du noen verktøy som mangler? Legg gjerne igjen en kommentar.

Bokmålsordboka / Nynorskordboka
Er du usikker på et ord, ikke slå deg til ro med å google det. Det er stor sannsynlighet for at google gir deg feilinformasjon. Bokmålsordboka derimot, den kan du stole på er rett!

Synonymordboka
På jakt etter synonymer? Da bør du sjekke ut synonymordboka. Husk at hvis du har Microsoft Word kan du alltids høyreklikke på et ord i et dokument for å få opp forslag til synonymer.

Nødrimordbok
Denne ordboka passer perfekt for deg som sliter med å finne noe som rimer på pølse. Eller, det sliter egentlig ordboka med og – men den har noen nødrim på både 3,4 og 5 stavelser! Søk på alt annet enn pølse, og finn ordet du leter etter.

Riksmålforbundet
Dette er også en side som kan være verdt å ta en tur innom. Her er det publisert mange gode artikler om alt fra hvordan du skriver et essay, til rettskrivning og lignende. Under finner du en liste over mine favoritter:

Språkrådet
Usikker på hva som er forskjellen på særskrivningsfeil og orddelingsfeil? Eller kanskje du kunne tenke deg å friske opp i skrivereglene? Språkrådet har svaret, og her inne finner du masse gode tips fra folk som kan skrive – og skriveregler!

Page converter
Noen gang lurt på hvor mye 50 000 ord er i A4-sider? Vel, det har jeg da jeg deltok på NaNoWriMo eller da jeg skrev bacheloroppgaven min. Fyll ut antall ord, skriftstørrelse og font, så regner page converter ut resten.

Google transelate
Nope, jeg bruker den ikke til å oversette tekster. Jeg bruker den til å formatere tekster kjapt og enkelt. Du vet, fjerne linker, bilder og fontstørrelser på høyde med et fyrtårn som man ellers ville fått med når man kopierte teksten. Jeg vet også at det er en del som limer inn i Notepad. I Microsoft Word-programmet kan du også åpne «verktøykasse», trykke på «stiler» og «fjern formatering». Et nyttig verktøy når man er i research-fase og skal hente inn mye informasjon fra mange ulike kilder på nett.


Bilde: Galymzhan Abdugalimov for Unsplash.

Reklamer

4 kommentarer om “Nyttige skriveverktøy på nett for deg som frilans tekstforfatter, journalist eller skribent

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s