Oslo-søndag og kaffedate

oslo_stine_2015

På søndag møtte jeg Stine på Liebling i Oslo for å høre hvordan det går med henne. Hun holder nemlig på med noe utrolig spennende – et bokprosjekt! Stine og jeg har både studert og jobbet sammen, og nå studerer hun tekst på Westerdals Oslo ACT på sitt siste år.

Noen kaffekopper senere dro vi på loppis på Grünerløkka skole. Her fant jeg meg noen spennende bøker – blant annet en faktabok om Titanic ♡ (yep, en guilty pleasure der altså.) Jeg kjøpte også Mea Culpa av Anne Holt, på anbefaling fra Røverdatter. Den gleder jeg meg og til å lese!

Se Stines bilder og tanker fra dagen vår her.

Stine-friis-hals

Det er noe forunderlig og fint med denne namsosjenta. Hun har et oppmerksomt blikk, og en jordnær tilnærming til livet som gir en smittende ro. Og det er spesielt mange av de vakre observasjonene hennes som imponerer meg. Dette kommer særlig godt frem i flere av de vakre diktene hennes, og i juni 2014 ble hun månedens Trafo-talent med teksten Radiumhospitalet (som du kan lese under).

RADIUMHOSPITALET

Lukta av klissete barnehender mikses med desinfeksjonsmiddel. Tunga blir ru i møte med lufta. Tørr og tung. Spytt samler seg i munnen.

Eimen av nykvernet kaffe og soggy pizza sniker seg ut i lobbyen. Kaffen smaker ikke like fersk som den lukter. Uttynnet. Ikke rund nok. Litt syrlig. Temperaturen blir ikke helt rett.

Veggene er fylt med hundrede av hakk som små fingre kan synke ned i. Veggen lindrer kløen når hånda følger den. Bordet er glatt, ingen hakk eller riper. Blomsten er i plast. Alt kjennes skittent og rent på samme tid.

Noen har tatt med seg sigarettlukten inn. Den passerer til venstre før den forsvinner. Igjen er luften full av klissete små hender. En blanding av makrell i tomat og leverpostei. Blandet med Antibac og morfin.

I tillegg til å drikke mye kaffe og snakke om det spennende bokprosjektet hennes (som du for øvrig kan lese mer om her) snakket vi om poesi, tekstforfatting, frilansing, enkeltmannsforetak, podcaster og bøker.

Hvis du ikke har Stines blogg på leselisten din, bør du absolutt ta turen innom bloggen hennes og legge den til. Her skriver hun om studiene sine, bokprosjektet og livet generelt. I tillegg er det innslag om alt fra hvite skjorter til parmesan og vin. Med andre ord – verdt å lese!

Hvordan var din søndag?

Reklamer

5 kommentarer om “Oslo-søndag og kaffedate

  1. Tilbaketråkk: En søndag i Oslo - Stine Friis

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s