TOPP 3 FILMER MED ALAN RICKMAN

tumblr_o0y3pejdbp1u2tigto2_500

For et par dager siden, gikk en veldig stor, britisk skuespiller bort – Alan Rickman. Her er mine topp tre filmer med skuespilleren.

Rickman hadde i en lang stund kjempet mot kreft, og døde bare 69 år gammel. «Han var omgitt av familie og venner», heter det i en offisiell uttalelse fra familien, ifølge BBC (hentet fra VG).

For meg var Rickman aller best kjent som Severus Snape i Harry Potter, men han har også spilt i en rekke andre storfilmer. Blant annet Die Hard (1988), Sweeney Todd – Demonbarbereren fra Fleet Street (2007), og som stemmen til Blue Caterpillar i Alice in Wonderland (2010).

Jeg ønsker å dele tre av mine favorittfilmer med Rickman, og har du ikke sett disse, har du virkelig gått glipp av noe.

Hvilke tre filmer er Rickman på topp hos deg?


 

3. Love Actually, 2003 (IMDb score: 7,7) 

tumblr_o0y2jl30hg1u118zfo1_500

Love Actually er en av mine favorittjulefilmer, og absolutt et must å se hver jul. Har du ikke sett denne bør du benke deg foran skjermen snarest mulig. Jeg pleier ikke være noe særlig fan av «klissefilmer», men denne her treffer faktisk ei nerve hos meg.

Filmen var i sin tid nominert til to golden globes, vant ti priser og var nominert til mer enn 20 andre. I tillegg til Alan Rickman, hadde filmen en rekke andre kjente skuespillere: Bill Nighy, Colin Firth, Liam Neeson, Emma Thompson og mange, mange flere.

Også er det jo like moro hver gang når jeg glemmer at 2003 var for cirka 13 år siden. Er det bare jeg som tenker at det var tre–fire år siden? Tiden flyr …

2. The Perfume: The Story of a Murderer, 2006 (IMDb score: 7,5)

PerfumeFoto: link

«’Parfymen’, med undertittel ‘Historien om en morder’, er en godlukt av en film som er en nytelse å se på; rå og nydelig samtidig. Filmen legger ikke noe i mellom når den skildrer ting vi helst vil være foruten, men har samtidig mye slående vakkerhet i seg; enorme enger med lavendelblomster; bugnende roser og bølgende jentehår.» skrev filmanmelder, Birger Vestmo, om filmen i sin anmeldelse i 2007.

Alan Rickman gjør en helt fantastisk rolle også i denne filmen, her som en overbeskyttende far til en ung pike. Rollen kan faktisk minne om den han hadde i Sweeney Todd – Demonbarbereren fra Fleet Street fra samme året.

Uten å røpe for mye, er det spesielt en scene mot slutten av filmen hvor han gjør en ekstra god figur. Med andre ord – en velfortjent nummer to på min liste over topp tre filmer med Alan Rickman.

1. Harry Potter og dødstalismanene – del 2, 2011 (IMDb score: 8,1)

tumblr_nr1idefynn1u3b29ko2_500
Foto: link

Denne filmen så jeg faktisk igjen på søndag (17. januar). Da hadde jeg ikke sett filmen siden premieren på kino (herregud, tenk det!). Jeg hadde ikke sett den mer enn én gang. Etter å ha sett den på nytt i helga, så husker jeg hvorfor. Jeg så den bare den ene gangen fordi jeg gråt så mye. Tårene trilla ned halsen min og ned i popcornet. Vått popcorn er ikke noe særlig, altså. I alle fall ikke tårevått …

Men selve filmen, dere, den er helt fantastisk. Faktisk vil jeg tørre påstå at del 2 er en av mine favoritter når det kommer til HP-filmene. Hvilken av dem er dine?

Jeg regner med de aller fleste, med interesse, har sett filmen. Likevel skal jeg ikke gå inn i detaljer og spoile noe. Det jeg derimot ønsker å si, er at det er en grunn til at dette er den filmen som er på min topp tre liste med Rickman. Og det er fordi han gjør sin aller beste rolle, noen sinne, etter min mening.

tumblr_o12ahklp7w1rm9qnto1_500
Foto: link

 

Reklamer

2 kommentarer om “TOPP 3 FILMER MED ALAN RICKMAN

  1. Vi så alle Harry Potter-filmene nå nylig, og det var så rart at Rickman døde bare noen dager etter at vi så del 2 😦 Bra fyr<3

    Liker

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s