LYDBOKANMELDELSE: «ETTER DEG»

etter-deg-anmeldelseFoto: npr.org

SYNOPSIS «ETTER DEG»:

Lou Clark har ikke glemt.

Halvåret med Will Traynor forandret henne for alltid. Nå kan Lou gripe muligheter hun aldri hadde forestilt seg. Men hun slites mellom fortidens hendelser, nåtidens forpliktelser og valgene hun må ta for fremtiden.

Les anmeldelsen min av bok 1 i serien, Et helt halvt år

ETTER DEG er en gripende historie om kjærlighetens styrke, og hvordan de valgene vi tar kan forandre våre liv for alltid. Med den første boken om Lou, ET HELT HALVT ÅR, ble Jojo Moyes en verdenssensasjon. Med over 9 millioner bøker solgt internasjonalt og over 700.000 i Norge, har hun toppet bestselgerlistene verden over.

Kilde: Cappelem Damm

Tittel: Etter deg / After You (2015)
Forfatter: Jojo Moyes
På lydbok: 14 timer og 50 minutter (storytel.no) #adlink
Utgiver: Cappelen Damm (Lydbok)
Sjanger: Roman.
Målgruppe: Voksne.
Språk: Norsk (lest opp av Liv Steen)

Min vurdering: ★★☆☆☆

Les VGs anmeldelse av Etter deg, her

BOKANMELDELSE:

Etter å ha lyttet til bok én av Jojo Moyes, Et helt halvt år, ble jeg forelsket i historien om Lou Clark og hennes halvår med Will Traynor. Jeg hadde med andre ord store forhåpninger til bok nummer to. I oppfølgeren, som ifølge forfatteren selv ikke var et planlagt verk, får vi vite hvordan det er gått med Lou etter (uten å spoile noe) hendelsene hvor vi forlot henne sist.

Det hele starter relativt treigt og deprimerende, men jeg forsøkte hele tiden å si til meg selv at dette må gå over (for det måtte jo det?), og at protagonisten kom til å komme seg videre i et tempo som var litt mindre synonymt med å se på at maling tørker.

Der tok jeg feil.

Historien sniler seg av gårde, og Lous handlingslammede liv føles til tider overveldende kveldende og urovekkende ambisiøsløst. Jeg begynner å bli mett på å høre hvor ”uselvisk” Lou er, og tror heller denne «uselviskheten» heller skylles en adferd som kan minne om kronisk prokrastinering. Hadde hun ikke lært noen ting av hendelsene i boka Etter deg? Er det ikke meninger at karakterer skal utvikle seg?

Humoren og sarkasmen jeg forelsket meg i ved forrige historie var, til min store skuffelse, helt strippet fra både dialog og språk. Hadde jeg ikke visst bedre kunne jeg faktisk trodd at boken var skrevet av en helt annen person.

Det stinker av melkeku-tendenser. Med det mener jeg at det ikke akkurat er usynlig at dette er noe som utelukkende er skrevet for å «melke» siste rest av suksessen fra første bok. Kjempesynd, og jeg tror ikke jeg kommer til å lese noe mer fra Moyes fremover.

I tillegg er Etter deg en klassisk kjærlighetsklisjé som er så klissete, på den dårlige måten, at jeg får aller mest lyst til å vaske hendene mine. Kjærlighet er tross alt mer enn bare det som finnes mellom en kvinne og en mann … selv om Moyes aldri forsøker å skildre noe annet.

Har du lest/lyttet til Etter deg av Jojo Moyes? Hva er dine tanker?


PS: Kunne du tenke deg å prøve Storytel? Prøv gratis i 14 dager! (adlink)

Reklamer

5 kommentarer om “LYDBOKANMELDELSE: «ETTER DEG»

 1. Jeg har lest boka. Syns den var helt grei, men er veldig enig i at den er relativt langdryg til tider. Ting tar tid. Jeg hadde også en del forventninger til denne etter den første boka, men de innfridde ikke. Sååå, jeg har lest den, men kommer nok ikke til å lese den igjen 🙂

  Liker

   • Snakk om å være treig til å svare 😛 jeg altså.
    Jeg har hørt Den ene pluss en på lydbok. Den var helt ok, men jeg syns ikke den var like bra som Et helt halvt år. Og jeg syns også Etter deg var bedre.
    Jeg gleder meg til å lese Paris for en bare jeg får ut fingeren og får skaffet meg den 🙂

    Liker

 2. Tilbaketråkk: LYDBOKANMELDELSE: «DE SYV SØSTRE» (The Seven Sisters #1) | Lisa Skaar Næss

 3. Tilbaketråkk: TEST AV LYDBOKAPPEN: STORYTEL | Lisa Skaar Næss

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s