NYTTÅRSFORSETTER BASERT PÅ SUNN FORNUFT

Jeg er blitt med i bloggutfordringen, og denne uken er det «2017» som er tema. I den anledning valgte jeg å skrive om «nyttårsforsetter».

skjermbilde-2017-01-05-kl-09-44-54
Foto: priv

Jeg har bestemt meg for å lage Sunn Fornuft-nyttårsforsetter i år. Altså, nyttårsforsetter som ikke sier noe om «hvor mange kilo jeg ønsker å slanke meg», eller hvor lite godteri jeg skal spise. For vet du hva? Jeg er drittlei. Drittlei av avisoverskriftene: «Slik blir du kvitt julefettet», og «Slik går du ned 10 kg på tre måneder».

Les også: ÅRETS BESTE (OG VERSTE): 2016

Jeg oppfordrer samtlige til å lage nyttårsforsett basert på helt andre faktorer enn kg og cm. Lag nyttårsforsett som gjør deg til et bedre menneske. Et stolt og selvsikkert menneske. Lag mål som pleier deg like mye innvendig som utvendig, og som får deg til å føle deg sterk – både fysisk og psykisk.

Her er mine nyttårsforsett for 2017:

1. Lese/lytte til 24 (!!!) bøker
Grunnen til at jeg setter denne såpass høyt er fordi jeg har fått så mye igjen for å lese og lytte til bøker i 2016. Jeg har lært så mye. Om språk, om mennesker og om meg selv. Jeg har blitt inspirert til å gjøre nye ting, og til å fortsette mine egne historier.

Les også: 2016: MITT ÅR I BØKER

2. Bli flinkere til å si ifra!
Dette er året jeg skal si ifra. Ikke bare for min egen del, men også for andres del. 2017 skal bli året hvor jeg ikke skal finne meg i å bli urettferdig behandlet eller tråkket på. Jeg skal tørre si ifra når noen behandler meg eller andre dårlig, og jeg skal tørre si ifra når noen kommer med sexistiske kommentarer, eller behandler meg på en viss måte fordi jeg har innovertiss og ikke utovertiss. Slike holdninger tilhører 1800-tallet, og det er på tide at vi alle anerkjenner dette.

Les også: EN SMILELEKSJON

Skjermbilde 2016-07-08 kl. 14.51.06
Foto: priv

3. Fullføre førsteutkastet til boka mi
Dette var nyttårsforsettet mitt i fjor og, men jeg gir ikke opp!

4. Få bedre kondisjon og utholdenhet
I 2016 begynte jeg å spille fotball sammen med noen flotte damer i Harstad, og det er noe jeg har lyst til å fortsette med! Men, da vi spilte kamp i november merket jeg hvor vanskelig det var å holde farten oppe. Bestemte meg egentlig der og da for at 2017 skulle bli året hvor jeg fokuserte på utholdenhetstrening og kondisjon slik at jeg holder ut lengre på banen – men også i hverdagen!

5. Drikke mer vann
Dette bør være relativt enkelt, men jeg er kanskje Norges dårligste til å drikke vann. Har vært det siden jeg var bitteliten – bare spør mamma! Noen som har noen gode tips til hvordan jeg kan bli flinkere til akkurat dette?

giphy1
/giphy

6. Lære Oscar (katta) et nytt triks!

I romjula lærte jeg han ”gi labb”, men det bør absolutt være plass til minst et triks til der. Han er tross alt en liten smarting!

Les også: UPDATE: JEG ER BLITT (KATTE-)MAMMA!

Hva er DINE nyttårsforsett?


Her er de andre som også er med på bloggutfordringen:

Nadia • Marie • June • Caroline • Caroline I • Renate • Lise Lotte

Reklamer

10 kommentarer om “NYTTÅRSFORSETTER BASERT PÅ SUNN FORNUFT

 1. Spise mer grønnsaker, spare penger, og være tøff!

  Jeg er også elendig på å drikke vann. Skaff deg en contigo drikkeflaske! Vet ikke hva det er med den, men den blir tom på 1-2-3, og det er 5dl vann i den. Og så er det bare å ha den i nærheten, og tvinge seg til å gå og fylle på når den blir tom. Har aldri funket sånn med andre flasker og glass. Tror den er magisk ass. Kjøpt på elkjøp.

  Likt av 1 person

 2. Jeg er sikkert like dårlig som deg til å drikke vann. Må klare å lese noen bøker i år også, selv om det egentlig er ganske håpløst, leser kun bøker når jeg er på strandferie og har ikke tenkt å dra på noe strandferie på en stund 😀
  Og disse dumme overskriftene som du skriver, enig! Jeg skal ikke slutte med å gå annenhver eller HVER dag til Bunnpris for å kjøpe sjokolade og pepsi max haha.

  Tjaaa, jeg har et, se alle thrillerfilmene på Neflix, utenom de skandinaviske. 😀 haha jeg er litt på vei, men langt igjen!

  Likt av 1 person

  • Gjør som jeg, tving/sett av min. 30 til å lese/lytte hver dag. Det har hjulpet meg masse! Hvis jeg uansett kan ligge å se på reklame i sikkert 30 min. på TV, burde jeg i alle fall greie å lese i 30 min. liksom :-p

   Ha ha, ja! Me too (A)

   Oi! For et spennende nyttårsforsett. Har du noen favorittfilmer for øyeblikket?

   Liker

 3. Skrev om det der på bloggen min også et sted. At jeg er alt for glad i mat til å sulte meg og at mine fortsetter går mer på hva som gir livskvalitet. Mer tid med venner og familie for eksempel. 😊 Godt nytt år

  Liker

 4. Eg e akkurat lik. Drikke for lite vann. I will do better. Og for et bra innlegg. Sunn Fornuft represent. Du skrive så bra Lisa.

  // Åh, TAKK. Glede meg te å fotografera deg ein dag 😉

  Liker

 5. https://www.ulla.io/ DENNE hjelper meg med å drikke nok vann iløpet av en dag! En liten sak som du fester på glasset/vannflaska og den blinker når du må drikke, ca hvert førtiende minutt eller noe sånn. Den aktiveres av bevegelse også sånn at når den ser deg komme inn i rommet begynner den å blinke. Og når det er mørkt i rommet skrur den seg av for å spare strøm. Elsker den!

  Liker

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s