MEDIA: GRAB THEM BY THE P****

Jeg er med i bloggutfordringen, og denne uken er det «5 ting» som er tema.

source1

Akkurat nå er jeg lei, derfor blir temaet («5 ting») denne uken dessverre preget av nettopp dette. Jeg er lei av å arrestere mediene – for det er litt slik jeg føler det nå. Det er klart jeg bare kan scrolle forbi det, men vet du hva, ting blir virkelig ikke bedre av det heller.

Og det er ikke bare jeg som er lei! Se blant annet hva Luisa, Milla og Kristin skriver (og vlogger) om.

1. Da Dagbladet skrev en artikkel om at Anita (37) oppdaget en pille mot leddgikt

For det første, Dagbladet fremstiller det hele som om hun bare plutselig snublet over hemmeligheten da hun slo stortåa i enden av bordet eller noe.

«Neimen i svarte h****! Oi … jøsses. Det var da som bare rakkern! Se hva jeg oppdaget – en pille mot leddgikt som fungerer!»

Hvilken nytteverdi har dessuten fornavn og alder i denne heading å gjøre? Mulig journalister lærer noe helt spesielt i dag på skolen, men jeg ville nå heller ha skrevet: «Norsk forsker oppdaget pille mot leddgikt».

16179484_10158451709040157_2496763317885751693_o
Skjermdump fra Dagbladet, original tittel.

Som medlem av en gruppe på Facebook som heter Den Selskabelige, kom vi i snakk om akkurat denne saken. Etter å ha sagt ifra til et av medlemmene i gruppa (som faktisk jobber i Dagbladet) ble det gjort noe med headingen (!!!) – og det ønsker jeg å rose Dagbladet for. Det nytter faktisk å si ifra!

Slik ser artikkelen ut nå – og nyhetsverdien (etter min mening) er akkurat der den skal være – helt uavhengig av kjønn og alder i dette tilfellet.

Skjermbilde 2017-01-25 kl. 13.40.08.png

Skjermdump fra Dagbladet, redigert tittel.

2. Da Trump tok en beslutning som vil kunne påvirke millioner av kvinner over hele verden …

Noen vil kanskje tenke at det her er pirkete, men hvor langt skal vi la det gå? Trump sitter som president – som en av verdens mektigste personer (!!!) – og lirer av seg den ene sexistiske frasen etter den andre. Og jaggu greier han ikke å signere den omstridte anti-abort-loven som en av sine første oppgaver som president

Skjermbilde 2017-01-25 kl. 13.53.34.png
Skjermdump fra TV2.

3. Kommentarer som dette …

Skjermbilde 2017-01-25 kl. 14.04.59.png

Trenger jeg si noe mer?

4. Da Side2 kunne meddele at små nipler blir årets «trend» i 2017

Skjermbilde 2017-01-25 kl. 14.13.35.png
Skjermbilde fra Side2.

Årets trend, dere …

Det hjelper ikke nok at stadig flere bloggere er bevisste på hvordan de omtaler kropp, mat, vekt med mer (gjennom for eksempel å slutte seg til Sunn Fornuft) når de skriver. Media må også være med på laget!

Det hjelper faktisk å bruke sunn fornuft. Bedre kjent som huet! Denne artikkelen førte faktisk til at SnapKollektivet skrev en slags motartikkel (sammen): https://goo.gl/uvzy3G

5 . At så mange som én av åtte kvinner har vurdert intimkirurgi fordi de ikke er fornøyde med underlivet sitt

Skjermbilde 2017-01-26 kl. 11.59.55.png
Skjermdump fra NRK-dokumentaren «Underlivsperfeksjon».

Dette gjør meg egentlig mest trist. Trist fordi det allerede er nok press på hvordan vi ser ut fra før av.

«Den vanligste årsaken, ifølge undersøkelsen, er at kvinner ikke synes underlivet sitt ligner på det de ser hos venner eller i media og porno.» skriver Side2 («sjokk» at de skriver om plastiske operasjoner igjen, da …).

– Vi har sett ganske mange underliv siden 1971, et underliv er like variert som et ansikt. Vi har ennå ikke sett et kjønn som er så misforma at vi må henvise til kirurgi, sier Tore Holte Follestad, som er assisterende daglig leder i «Sex og samfunn» (Norges største senter for seksuell og reproduktiv helse og rettigheter), til NRK.

#

Det er på tide å legge til en ny kategori på bloggen, og det er feminisme!

 


Andre som er med på bloggutfordringen:

Nadia • Marie • June • Caroline • Caroline I.Renate • Julie

15 kommentarer om “MEDIA: GRAB THEM BY THE P****

  1. Huff, ja. Sånne ting provoserer meg samtidig som det gjør meg trist. Det gjør meg trist fordi jeg føler verden går bakover, ikke fremover. Bare i løpet av de snart 31 årene jeg selv har levd, har det skjedd en utvikling jeg synes er skremmende. På flere fronter, ikke bare kvinnesyn, men fremmedfrykt, rasisme, hat. Bra du tar dette opp og skriver om det! Jeg kommer nok til å «snuble» innom bloggen din flere ganger 🙂

    Likt av 1 person

  2. intimkirurgi, den var ny for meg, før jeg så reklame for den serien. serrrriøst, trodde ikke det var mulig å operere seg der nede. jeg har ikke engang giddet å se på min egen lefse, for jeg tenker at den er helt normal og hvis den ikke er normal, så fuck it, da får den bare være jævlig stygg, haha, er liksom ikke så mange som skal se den. men det er trist at det er så mange som er ikke er fornøyde med underlivet sitt, kanke bare folk begynne å komplimentere andre litt oftere, «heisann, wow, du har en skikkelig fin vagina» f.eks. ❤

    Likt av 1 person

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s