VIETNAMESISK VEGETARNUDELSUPPE (PHO)

Skjermbilde 2016-01-11 kl. 22.59.12
Ingrediensene du trenger for å lage pho. Foto: privat

For første gang i mitt liv har jeg laget noe som kalles pho. Det smaker himmelsk friskt, og bare navnet i seg selv får meg til å smile.

Tradisjonelt sett består pho av sursøt kjøttkraft, risnudler, urter og kjøtt – enten av kylling- eller kjøttstrimler. Min variant er en fullverdig vegetarrett som passer perfekt til å bruke opp grønnsakene du måtte ha i kjøleskapet. Vietnameserne spiser som regel pho til frokost eller lunsj. Marcus og jeg spiste det til middag – og det var lettere å lage enn jeg hadde trodd.

Skjermbilde 2016-01-11 kl. 23.00.05
Jeg liker veldig godt å ha «litt størrelse» på paprikaen i suppa. Det smaker mye bedre, også blir det enklere å fiske den opp med spisepinner. Foto: privat

Inspirasjon til oppskriften fant jeg her, men jeg har laget min egen nybegynnervri på oppskriften, ettersom jeg verken har laget eller smakt skikkelig pho tidligere. Blant annet droppet jeg koreanderfrø og nellikspikere, men det er helt klart noe jeg skal prøve neste gang jeg lager pho.

DU TRENGER:

 • cirka 1 liter grønnsaksbuljong
 • ønsket mengde sesamfrø
 • 1–2 hvitløksfedd
 • 2 ss soyasaus
 • 1 pose med bønnespirer (husk å vaske dem)
 • 3–4 stenger med vårløk
 • 1 paprika
 • 1 ss salt (til nudelvannet)
 • 1/2–1 rød chili (jeg liker det ekstra sterkt)
 • frisk mynte
 • frisk koriander
 • eggenudler eller risnudler

Tips: Bruk gjerne andre grønnsaker og. Gulrøtter, for eksempel, er også kjempegodt i suppa!

SLIK GJØR DU:

 1. Vask og kutt grønnsaker i ønskede strimler eller biter, og legg dem på ulike skåler og fat. Jeg liker å ha litt store biter slik at det blir enklere å plukke dem opp med spisepinner i suppa, men det er helt opp til deg og hva du liker.
 2. Kutt rikelig med urter, både koriander og mynte, og legg på fat med grønnsakene. Husk å vaske dem før bruk! Urtene kan ha spor av jord på seg.
 3. Sett over en kjele, mål 1 liter vann og tilsett 2 buljongterninger når vannet koker. Smuldre eller rør inn terningene.
 4. Mens vannet småkoker, kutt hvitløken i små biter, og tilsett i kjelen sammen med 2 ss soyasaus. La dette småkoke et par minutter før du setter kjelen til side.
 5. Sett på en ny kjele med vann, kok opp og tilsett 1 ss salt. Når vannet er kokt opp, tilsett egg- eller risnudler. Kok dette som anvist på pakken, og hell av vannet når det er ferdig.
 6. Finn frem suppeboller og spisepinner, og legg i ønsket mengde med grønnsaker, friske urter, chili og frø. Legg i ønsket mengde med nudler, og helt tilslutt heller du over buljongkraft …

… and voila bon appetit!

Har du smakt pho før? Eller kanskje du har en supergod oppskrift du vil dele med meg?

Reklamer

8 kommentarer om “VIETNAMESISK VEGETARNUDELSUPPE (PHO)

 1. Hei. Nå har Sara og jeg laget Pho, etter inspirasjon fra deg. Det var kjempegodt, og deilig annerledes med de sprøe knasende grønnsakene.
  Spisepinner derimot , de bare snakket vi om 😉.
  Takk for oppskriften Lisa 💜

  Liker

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s